5.3 C
România
sâmbătă, 1 aprilie, 2023
AcasăStil de viațăMotive pentru care întâlnirile după 50 de ani sunt atât de greu

Motive pentru care întâlnirile după 50 de ani sunt atât de greu

Vă amintiți când întâlnirile cu un potențial partener se făceau prin intermediul unui prieten? Ei bine, dacă vreți să vă întâlniți la 50 de ani, poate fi mult mai complicat decât acea scenă idilică din anii Dvs. tineri. 

S-ar putea să aveți nevoie de noi întâlniri după o lungă pauză sau poate după un divorț. De fapt, există multe provocări speciale care vin odată cu întâlnirile după 50 de ani. 

Terapeuții și consilierii de cupluri explică de ce întâlnirile sunt mult mai dificile la mijlocul vieții.

1. Este posibil să vă lipsească încrederea.

Spre deosebire de întâlnirile din 20 de ani, s-ar putea să vă temeți pur și simplu că sunteți prea bătrân. „S-ar putea să vă simțiți limitat, cu frică și conștient de sine pentru că îmbătrâniți, dar nu lăsați asta să vă oprească din a vă trăi viața”, spune antrenorul pentru sănătate și wellness Lynell Ross

„Până când oamenii ajung la 50 de ani, de obicei nu sunt doar vârstnici și mai înțelepți, ci sunt mai amabili, mai iertători și mai înțelegători. Dacă puteți fi deschis la noi posibilități, întâlnirile pot fi de fapt mai ușoare pe măsură ce îmbătrâniți.”

2. Vă simțiți în afara practicii.

În anii ’50 ați putea simți că ați ieșit din joc prea mult timp. Această nesiguranță vă poate face să simțiți că renunțați la o nouă relație înainte de a-i oferi chiar o șansă.

„Pierderea familiarității sau a „ieșirii din practică” poate duce la alegeri sau obiceiuri slabe și, în consecință, la dezamăgire”, spune Carissa Coulston, dr. psiholog clinician și scriitor de relații pentru The Eternity Rose. „Poate fi tentant să renunțați la întâlnirile de peste 50 de ani dacă aveți o întâlnire dezastruoasă. Cu toate acestea, primele întâlniri „dezastruoase” nu înseamnă întotdeauna că nu există potențial în formarea unei relații. Primele întâlniri pot merge prost pentru un număr din motive; de ex. anxietatea este una foarte frecventă.”

3. V-ați deconectat de la scena întâlnirilor.

S-ar putea să aveți mai puțină energie nu doar pentru întâlnirile după 50 de ani, ci pentru orice – și asta poate crea provocări suplimentare atunci când vine vorba de viața Dvs. romantică. Oboseala în jurul orei 22, sau chiar mai devreme, face mai dificilă întâlnirea cu oameni noi. Dacă decideți să mergeți la un bar, este posibil să nu vă bucurați de muzica pe care o cântă, ceea ce vă face să vă simțiți inconfortabil înainte de a cunoaște oameni noi.

4. Puneți o presiune inutilă asupra Dvs.

În anii ’50, s-ar putea să vă confruntați cu o mulțime de auto-judecăți negative care fac dificilă atragerea iubirii pe care o meritați. S-ar putea să vă puneți sarcini suplimentare concentrându-vă pe toate trăsăturile Dvs. de personalitate nedorite după fiecare întâlnire nereușită. Dacă sunteți unul dintre acei oameni, este timpul să acceptați adevărul și să renunțați la emoțiile tulburătoare.

5. Divorțul este un factor major.

Multe persoane singure de peste 50 de ani sunt divorțate – cel puțin o dată, dacă nu de mai multe ori. Și asta adaugă complexitate atunci când vine vorba de construirea de noi relații. Multe persoane de 50 de ani sunt divorțate și vin cu copii. Acești factori pot complica relațiile viitoare.

Întâlnirile după anii 50 pot însemna jonglerie cu romantismul și responsabilitățile de a avea grijă de copii, sau părinți, sau poate chiar ambele. Vârsta de 50 de ani este timpul sandwich între copii și părinții în vârstă.

6. Aveți bagaje – la fel ca și toți ceilalți.

Chiar dacă Dvs. și partenerii potențiali nu sunteți divorțați sau văduvi și nu aveți copii, toată lumea are, probabil, o mulțime de experiență de relație până când ating 50 de ani. Și indiferent dacă numiți acel bagaj (un cuvânt încărcat de negativitate) sau pur și simplu experiență, aceste relații din trecut au impact asupra întâlnirilor mai târziu în viață. În acest caz rămâneți pe un teren neutru și discutați în schimb alte subiecte, cum ar fi hobby-urile.

7. Aveți mai puțină răbdare.

„Un motiv major pentru care întâlnirile sunt mult mai grele în anii ’50 este că sunteți mult mai fixat pe valorile Dvs.”, spune Claire Barber, consultant certificat în sănătate mintală și expert în relații . „Nu este un lucru rău; înseamnă doar că poate fi mai greu să intrați în fluxul de întâlniri, deoarece aveți mai puțină răbdare pentru persoanele cu care nu vibrați bine.”

8. Aveți mai puțini prieteni singuri.

În zilele noastre, s-ar putea să aveți câțiva prieteni de înaltă calitate, mai degrabă decât o mulțime de oameni.

O mare parte din distracția pe care o aveați când erați singur în tinerețe s-a datorat în mare parte faptului că ați avut mulți prieteni singuri cu care să petreceți timpul. Cu toate acestea, când aveți peste 50 de ani, marea majoritate a prietenilor Dvs. sunt probabil căsătoriți sau în relații serioase.

9. Vă temeți de tehnologie.

Regulile întâlnirilor și relațiilor s-au schimbat și trebuie să învățăm reguli noi. Da, asta înseamnă convenții de cavalerie, curte – și cu siguranță și factori precum tehnologia.

În acest scop, tehnologia poate împiedica persoanele peste 50 de ani să se întoarcă în joc. Mulți oameni de vârstă mijlocie se tem de întâlnirile online. Însă persoana care nu dorește să învețe sau să facă ajustări se va  confrunta cu mai multe provocări pe scena întâlnirilor.

10. Sănătatea sexuală este diferită.

Fiecare individ este unic, desigur. Dar, ca grup, persoanele singure de peste 50 de ani se confruntă probabil cu un alt tip de profil de sănătate sexuală decât erau odinioară. Bărbații pot suferi erecții inconsistente, care sunt întrerupte mai ușor și de un număr mai mare de factori. Femeile aflate în post-menopauză își pot vedea corpul și dorința sexuală foarte diferit decât atunci când erau mai tineri.

+1 S-ar putea să doriți să fiți singur.

S-ar putea să fiți încântați să fiți singuri. 

În funcție de câte relații ați trăit până acum, s-ar putea să vă găsiți comparând toți partenerii noi cu cei vechi și aceasta poate fi o formă de autosabotaj.

Însă și teama de a rămâne singur ar putea compromite luarea deciziilor. Facem uneori greșeala de a ne grăbi în următoarea relație, astfel încât să nu ne simțim singuri. 

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut