10.7 C
România
duminică, 26 mai, 2024
AcasăTimp liberAvantajele învățării unei limbi străine la vârsta a treia

Avantajele învățării unei limbi străine la vârsta a treia

V-ați simțit vreodată prea bătrân pentru a învăța o limbă nouă? Ei bine, vestea bună este că experții spun că nu sunteți niciodată prea bătrân. În acest articol vă prezentăm avantajele învățării unei limbi străine la vârsta de aur.

Studiile arată că oricine, la orice vârstă, poate învăța o limbă nouă. De fapt, este și mai ușor să începeți să învățați într-o limbă străină acum cu toată tehnologia avansată disponibilă pe piață.

Unul dintre cele mai mari mituri despre persoanele de peste 50 de ani este că trăim într-o „lume în scădere” și nu ne interesează să învățăm lucruri noi. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr!


Citiți mai departe pentru a afla avantajele învățării unei limbi străine în anii de aur:

  1. Vă puteți bucura mai mult de călătoriile Dvs.
  2. Vă puteți păstra mintea mai clară
  3. Puteți înțelege și aprecia cultura străină la un nivel mai ridicat
  4. Puteți să vă bucurați de mâncărurile exotice

Multe persoane din generația de peste 50 de ani încep noi cariere, creează afaceri secundare pentru a câștiga bani în plus la pensionare, urmează cursuri, călătoresc în lume și urmăresc tot felul de experiențe de învățare interesante.

Una dintre cele mai bune modalități de a vă extinde mintea și de a vă bucura de noi experiențe după vârsta de 50 de ani, este să învățați o a doua limbă.

Mulți oameni cred că învățarea limbilor este doar pentru copii. Adevărat este că copiii pot învăța deseori limbi mai repede decât adulții. Acesta rezultă din cauza diferențelor în dezvoltarea creierului și a receptivității la învățarea limbilor străine în diferite etape ale vieții. Însă și persoanele mai în vârstă au câteva avantaje unice în studierea și învățarea unei a doua limbi.

De exemplu, seniorii:

  • au adesea mai mult timp liber decât în tinerețe,
  • probabil că avem și suficient venit disponibil pentru a plăti lecțiile de limbă,
  • există și multe tehnologii excelente disponibile astăzi pentru a învăța limbi online.

Iată câteva dintre motivele pentru care persoanele mai în vârstă ar trebui să învețe a doua limbă:

1. Vă puteți bucura mai mult de călătoriile Dvs.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale învățării unei limbi străine este că vă oferă un alt nivel de a călători în alte țări. Dacă vă place să vizitați Spania, limba spaniolă vă poate extinde orizontul. La fel vă poate ajuta să profitați mai mult de vizita Dvs. Dacă v-ar plăcea să vizitați ruinele din Roma, limba italiană vă poate ajuta să vă bucurați mai mult de experiență.

Chiar dacă mai mulți oameni din întreaga lume vorbesc engleza decât oricând, chiar și în destinațiile turistice foarte populare, cum ar fi Franța, vă ajută să puteți comunica (chiar și puțin) în limba maternă a locului pe care îl vizitați. 

S-ar putea să beneficiați de servicii mai bune în restaurante și un nivel de apreciere și căldură atunci când oamenii văd că faceți un efort onest pentru a vorbi limba lor.

2. Vă puteți păstra mintea mai clară – una dintre avantajele învățării unei limbi străine

Învățarea unei limbi străine este o modalitate bună de a vă menține mintea ascuțită – nu doar pentru a reduce riscul de demență, ci și a vă îmbunătăți memoria.

Învățarea unei limbi poate fi o activitate întineritoare și energizantă. Mai ales dacă v-ați atins un prag în carieră în care vă simțiți că stagnați. Învățarea unei limbi și înscrierea la un curs de limbă străină poate să vă ofere un „proiect” plăcut și împlinitor în viață.

Bilingvismul nu vă ajută doar să vă mențineți creierul activ, ci vă poate crește și interacțiunile sociale

3. Puteți înțelege și aprecia cultura străină la un nivel mai ridicat

Învățarea unei a doua limbi vă oferă o nouă apreciere pentru cărțile, filmele și literatura din cealaltă țară

Vizionarea de filme străine (chiar și cu subtitrări în limba Dvs. maternă) este mult mai distractivă și plină de satisfacții atunci când aveți un anumit nivel de cunoaștere a limbii străine.

Chiar și citirea de romane străine traduse în limba maternă are un alt nivel de plăcere atunci când vorbiți o parte din limba originală.

4. Puteți să vă bucurați de mâncărurile exotice

Un alt beneficiu subestimat al învățării unei limbi străine este mâncarea! Dacă iubiți creațiile culinare din altă țară, luați în considerare învățarea limbii din țara respectivă. Veți avea un vocabular complet nou pentru a aprecia ingredientele, aromele, texturile și tradițiile bucătăriei din cealaltă țară

S-ar putea chiar să vă înscrieți la un curs de gătit de ex. italiană, cehă sau chiar asiatică. Și să învățați cum să gătiți preparatele preferate în limba originală.

Concluzie

Învățarea unei limbi oferă un timp util și plăcut. Mai ales dacă vă place să călătoriți sau să găzduiți vizitatori internaționali. Pentru persoanele mai în vârstă  învățarea unei limbi este o modalitate ideală de a fi mai curioasă și mai implicată decât oricând.

O limbă nouă poate deschide o lume cu totul nouă pentru seniori. Deoarece aceștia pot învăța despre o nouă cultură în același timp. De asemenea, ar trebui să urmărească filme în a doua limbă, fără a fi nevoie să se bazeze pe subtitrări. 

Dacă credeți că sunteți deja prea bătrân pentru a învăța ceva nou, este timpul să vă dovediți că vă înșelați. Învățați astăzi o nouă limbă și profitați de avantajele sale pe termen lung.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut