31.1 C
România
marți, 16 iulie, 2024
AcasăStil de viațăTop 10 idei de cadouri de Crăciun pentru seniori

Top 10 idei de cadouri de Crăciun pentru seniori

Găsirea cadourilor de Crăciun pentru bătrâni (fie că este vorba de mama, tata, bunica sau bunicul) pare a fi o sarcină deosebit de dificilă – la urma urmei, ce poți să oferi pentru cineva care are totul? Oare care sunt cele mai bune idei de cadouri de Crăciun pentru ei?

Mulți vârstnici cred că au dobândit suficiente „lucruri” de-a lungul anilor lor, iar unii insistă că nu vor deloc niciun cadou.

Adevărul este, totuși, că există întotdeauna un dar de găsit pentru cineva. Cheia este să găsiți ceva pe care nu numai că le vor iubi, ci și ceva pe care să-l folosească și să le facă viața de zi cu zi mai fericită și mai ușoară.

Acest lucru poate fi dificil, așa că pentru a vă ajuta, am adunat alegerile noastre pentru cele mai bune 10 cadouri de Crăciun pentru seniori.


10 idei de cadouri de Crăciun pentru seniori

  1. Jigsaw puzzle
  2. Album foto de familie
  3. Ramă foto digitală Wi-Fi
  4. Telefon mobil cu memorie RAZ
  5. Suplimente antiinflamatorii
  6. Cărți de colorat
  7. Aparat de masaj pentru spate și gât
  8. Pătură electrică
  9. Periuță de dinți electrică
  10. Aspirator iRobot Roomba

1. Jigsaw puzzle

Puzzle din lemn Leu format A4 cu 150 piese

De ce să nu oferi persoanei iubite un cadou care antrenează creierul și promovează relaxarea? Imaginile nostalgice și piesele mari ale acestor puzzle-uri sunt special concepute pentru a atrage persoanele în vârstă care se confruntă cu provocări de dexteritate și probleme de memorie.

2. Album foto de familie

Album foto Hearts 200 de fotografii, 22×32,5 cm

Aceasta este o idee de cadou care a existat dintotdeauna, dar este întotdeauna apreciată. Dezvoltați câteva fotografii și găsiți un album foto frumos conceput în care să le puneți. Astfel încât persoana iubită în vârstă să poată răsfoi paginile și să poată facă oricând o călătorie pe calea memoriei. Aceasta este, de asemenea, o idee bună de cadou pentru persoanele în vârstă cu demență, care s-ar putea să se simtă confortabil în privința imaginilor.

3. Ramă foto digitală Wi-Fi

Rama foto digitală Braun DigiFrame 857, TFT LED 8″, Rezoluție 1024×768, cu telecomandă

Când cumpărați una dintre aceste rame foto digitale Wi-Fi în casa părinților Dvs., puteți încărca fotografii de pe telefon direct în cadru, fără ca aceștia să fie nevoiți să facă ceva. Astfel de rame sunt cadouri deosebit de bune pentru persoanele în vârstă din azilele de bătrâni. Unele modele includ chiar senzori de mișcare care pornesc cadrul pentru a afișa cele mai recente fotografii atunci când cineva intră în cameră.

4. Telefon mobil cu memorie RAZ

Telefon mobil iHunt i3 3G, 2.8-inch Display, DualSIM, 3G, Radio FM, Bluetooth, Lanterna, Baterie 1450mAh, Camera (Rosu)

Menținerea contactului cu prietenii și cu cei dragi este mai importantă ca niciodată, mai ales pentru persoanele cu deficiențe de memorie. Telefonul mobil cu memorie RAZ oferă o interfață simplificată pentru a elimina confuzia de a efectua și primi apeluri. Ecranul principal (și singurul) afișează 6-24 de fotografii sau avatare pentru apelare ușoară, cu un singur click. În plus, există un buton de urgență care poate fi personalizat pentru a apela serviciile de urgență 911 sau RAZ și există urmărirea locației încorporată în telefon.

5. Suplimente antiinflamatorii

Curcumin Turmeric 550mg 60 capsule Jamieson, natural

Suplimentele de bună calitate cu ingrediente antiinflamatoare dovedite, cum ar fi curcumina, turmericul, coaja de salcie albă și ghimbirul pot face o mare diferență pentru unii vârstnici cu artrită„-itis” în artrită se traduce direct prin „inflamat”. Deci, scăderea inflamației generale în organism poate reduce și încetini simptomele pentru mulți oameni. 

Deoarece ingredientele active pot avea alte efecte, cum ar fi subțierea sângelui, este important să vă consultați întotdeauna cu medicul înainte de a lua ceva nou pentru a vă asigura că este sigur pentru orice afecțiuni medicale sau medicamente curente.

Te-ar putea interesa: Vitamine și minerale esențiale pentru vârsta a treia

6. Cărți de colorat

Carte de colorat pentru adulți: Botanical Patterns Sudoku & Doodle A5

Cărțile de colorat nu sunt doar pentru copii. În ultimii ani, mulți adulți în vârstă au început să le folosească ca o formă de ameliorare a stresului. Deseori, seniorii consideră că colorarea este o activitate relaxantă. Pentru cei cu demență sau artrită, luați în considerare o carte de colorat cu modele mari și simple, împreună cu câteva creioane. 

7. Aparat de masaj pentru spate și gât

Aparat de masaj pentru gât Medisana NM 865 88945, 2 nivele de masaj 

Există o mulțime de aparate de masaj electrice pe piață. Acestea sunt făcute pentru a ajuta la durerile musculare și, uneori, folosesc o funcție de încălzire pentru a calma durerile articulare. Deoarece mulți adulți în vârstă suferă de artrită, acestea sunt în mod special cadouri grozave de Crăciun pentru seniori.

Nimic nu calmează durerile de spate sau gât ca și un masaj cald. O pernă de masaj încălzită poate aduce o ușurare binevenită unui membru în vârstă al familiei sau unui prieten care se confruntă cu durerile care vin odată cu îmbătrânirea.

8. Pătură electrică

Pătură electrică Daga Softy Plus

Boala Alzheimer și demența pot provoca agitație și neliniște la vârstnici. Studii recente au arătat că păturile electrice au multe beneficii. Aceștia utilizează stimularea presiunii profunde (similar cu efectele unei îmbrățișări) pentru a reduce anxietatea, a ușura stresul și a combate insomnia.

9Periuță de dinți electrică

Set Periuta electrica PRO 2 2000 Cross Action, Curatare 3D, Senzor presiune + Dus bucal Oral B, 5 trepte de instensitate, 4 capete

Mulți vârstnici au dificultăți în a-și spăla proprii dinți din cauza mobilității limitate cauzate de deteriorarea sănătății. Îngrijirea dentară este esențială pentru menținerea bunăstării generale. Totuși o lipsă de atenție față de sănătatea orală poate duce la carii dentare grave și boli ale gingiilor. O periuță de dinți electrică, împreună cu un kit de folosire a aței dentare cu o singură mână, este una dintre cele 10 idei de cadouri de Crăciun. La fel poate ajuta la menținerea sănătoasă a persoanei iubite în vârstă.

10. Aspirator iRobot Roomba

Aspirator robot iRobot Roomba 980, Hepa, AeroFroce, 185 mp (Negru-Maro)

Un aspirator robot poate fi o investiție inteligentă și utilă pentru cei care au dificultăți să țină pasul cu curățarea podelelor. Unele modele includ conectivitate cu dispozitivele Alexa, permițând și mai multe opțiuni de control de la distanță. Aspiratoarele robotizate tind să funcționeze cel mai bine atunci când podeaua este neaglomerată. Așa că ar putea fi demn de luat în considerare, în funcție de mediul de viață al seniorului.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut