15.4 C
România
marți, 18 iunie, 2024
AcasăTimp liberCum să fiți singur de sărbători

Cum să fiți singur de sărbători

Este ironic ca sărbătorile de iarnă, care sunt menite să fie pline de relaxare, dragoste și pace, se dovedesc a fi o perioadă de stres și tensiune. Să fiți singur de sărbători nu înseamnă că nu puteți petrece timpul cu bucurie.

Există mulți factori care contribuie la stres în preajma sărbătorilor. Timpul, cumpărăturile, aglomerația și pregătirile. Asta ca să nu mai vorbim de adunările de familie care reunesc oamenii de obicei despărțiți. În mijlocul întregului haos, nepoții au tendința de a deveni suprastimulați, creând o spirală energetică care poate zdruncina chiar și cei mai puternici nervi ai bunicii.

Există și oameni care suferă de singurătate în timpul sărbătorilor. Dacă v-ați pierdut soția sau familia Dvs. trăiește în locuri îndepărtate, sărbătorile de iarnă pot fi într-adevăr o perioadă rece și tăcută.

Multe femei meditează sau își petrec timpul cu rugăciune sau la biserică. Alții își găsesc liniștea vizionând filme clasice precum „Love actually”. Încă alții se angajează în activități liniștitoare, cum ar fi pregătirea de kit, crafting sau pur și simplu doresc numai să se ghemuiască cu o ceașcă de ciocolată caldă și o carte bună.

Deci, indiferent de cauzele sale, ce putem face pentru a ne gestiona stresul în preajma sărbătorilor?

Iată câteva sugestii care vă pot ajuta să nu vă simțiți singur de sărbători:

Fiți bun cu Dvs.

Cel mai important lucru care vă poate ajuta să vă simțiți mai bine este să aveți o grijă deosebită de Dvs. În așa fel puteți să vă bucurați mai mult de singurătate. Indiferent dacă faceți o baie relaxantă prin tratamente spa, vă relaxați cu o carte bună, vă bucurați de un hobby sau învățați ceva nou. A face ceva pentru Dvs. este o formă de îngrijire de sine care este deosebit de importantă în momentele dificile.

Găsiți-vă timp pentru a face lucruri care vă vor spori stima de sine sau cel puțin vă vor oferi o doză bună de distracție. Acesta nu numai că vă va îndepărta concentrarea de a vă simți singur, dar vă poate ridica și moralul.

Înțelegeți că nu sunteți singur de sărbători

Deși momentan s-ar putea să vă simțiți singur în viața Dvs., știți că nu sunteți singur. Sărbătorile pot fi o perioadă de singurătate pentru mulți.  Unii oameni își doresc să poată fi cu familia, dar nu pot; alții deplâng relațiile cu familia pe care și-ar dori să le aibă sau tânjesc după legături mai strânse cu prietenii. În mod similar, unii își pot dori o relație romantică și se simt deosebit de izolați în timpul sărbătorilor.

Deși poate fi incomod să vă simțiți singur, este, de asemenea, OK să aveți sentimente de acest fel.

Comunicarea cu alții care vă pot împărtăși sentimentele (fie prin internet, fie în viața reală). La fel vă pot ajuta să vă simțiți mai puțin singur în situația Dvs.

Te-ar putea interesa: Ce beneficii vă pot aduce animalele de companie?

Regândiți-vă așteptările

O parte din motivul pentru care sărbătorile se simt mai singure pentru mulți oameni este că societatea noastră are așteptări mari pentru această perioadă a anului. Absența unui partener romantic sau a unei familii apropiate pare amplificată în această perioadă aglomerată. Se așteaptă să mergem cu toții la petreceri, să facem schimb de cadouri și să ne bucurăm de sentimente vesele alături de cei dragi.

O modalitate de a face față sentimentelor de singurătate este să vă regândiți așteptările. 

Stilurile de viață ale puținilor oameni se potrivesc cu adevărat la „standardele de film” de viață perfectă. Făcând acest lucru, concentrați-vă asupra tuturor lucrurilor grozave pe care le aveți în viața voastră. 

Notă: Rețelele sociale pot crea cantități semnificative de stres în acest domeniu. Așa că faceți tot posibilul să vă numărați binecuvântările în loc să vă comparați cu ceilalți și cu viața pe care o prezintă online.

Conectați-vă

S-ar putea să vă simțiți singur de sărbători atunci când sunteți înconjurat de oameni. Dar este mai greu să vă simțiți singur atunci când îi întindeți mâna. 

Salutați vecinii, schimbați cuvinte prietenoase cu oamenii de la birou, scrieți felicitări sau ridicați telefonul. Sunați la un vechi prieten cu care nu ați mai vorbit de ceva vreme. Întărirea legăturilor vă pot ajuta să vă simțiți mai conectat și mai puțin singur. Acesta poate fi un moment pentru a trimite mesaje oamenilor prin intermediul rețelelor de socializare.

Să vă faceți timp pentru prieteni, să ascultați cu adevărat când prietenii Dvs. vorbesc. Să fiți acolo pentru ei sunt modalități de a construi prieteni care să vă susțină. 

Dăruiți altora

O modalitate deosebit de importantă de a vă simți mai puțin singur în timpul sărbătorilor este să acordați timp unei cauze în care credeți. Plăcerea de a-i ajuta pe alții care sunt mai puțin norocoși vă poate umple de sentimente de dragoste și mândrie.

Vă poate aminti de tot ceea ce trebuie să fiți recunoscător și chiar vă poate conecta cu alții care vă împărtășesc pasiunea. În așa fel veți avea parte de adevăratul spirit al sărbătorilor.

Poate că cineva din comunitatea Dvs. și-a pierdut locul de muncă. Lăsați un cadou neașteptat la ușa lor sau contactați-i pentru a afla dacă întâmpină dificultăți.

Te-ar putea interesa: Cum să aveți mai multă energie după 50 de ani?

Examinați-vă sentimentele

Dacă vă simțiți singur în cea mai mare parte a timpului, acesta poate fi un semn că unele schimbări sunt necesare. Poate doriți să examinați ce se află în spatele sentimentelor Dvs. de singurătate, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unui terapeut. Există multe modalități de a vă conecta cu un terapeut online. Astfel nici măcar nu trebuie să vă părăsiți casa.

Dacă vă simțiți împovărat de sentimente de singurătate și vă este greu să faceți față, luați în considerare să discutați cu un profesionist despre cum vă simțiți. Căutarea unui sprijin profesionist poate fi adesea mai util decât se așteaptă oamenii. Indiferent dacă sentimentele Dvs. sunt pur și simplu sporite în timpul sărbătorilor sau sunt constante pe tot parcursul anului.

Concluzie

Sezonul sărbătorilor este, în general, considerat un timp de bucurie și iubire, dar pentru mulți oameni este o perioadă de singurătate. Unii oameni trăiesc departe de familie și le este dor să-și vadă cei dragi în această perioadă a anului; altora le este frică să meargă la petreceri de sărbători și la sărbători de Revelion și ajung să rămână acasă.

De asemenea, este obișnuit ca oamenii să simtă distanța emoțională față de oamenii cu care sunt, ceea ce poate duce să se simtă singur de sărbători chiar și atunci când sunt într-o cameră plină de oameni. 

Pentru cei care simt un sentiment de singurătate, sărbătorile pot fi o perioadă de stres suplimentar, chiar și cele precum Ziua Îndrăgostiților sau chiar Ziua Independenței. Însă cu o abordare optimistă și proactivă se pot crea sentimente de bucurie.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut