-2.2 C
România
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023
AcasăFinanțeÎncepeți să planificați pensionarea

Începeți să planificați pensionarea

Deseori se întâmplă să părăsiți forța de muncă și să nu economisiți cât ați fi dorit. Sau un credit ar fi putut duce la pierderea unei mari părți din ceea ce ați salvat. Un studiu arată că 41% dintre pensionari spun că cel mai mare regret financiar al lor este că nu au investit mai mulți bani pentru pensionarea lor. 

Dar nu disperați! Există o serie de pași pe care îi puteți face chiar și acum, chiar dacă aveți peste 50 de ani. 

Care este modul de viață actual?

În primul rând, evaluați-vă stilul de viață, inclusiv sursele și sumele de venit și evaluați obiceiurile Dvs. de cheltuieli. Acceptați faptul că va trebui să faceți câteva modificări. Mulți oameni consideră că au consumat toate bonusurile și alte creșteri ale veniturilor. Acesta în lipsa unei plan de economisire.

Poate că ați cumpărat o casă mai mare, un vehicul și multe haine. Sau ați cheltuiți pentru mai multe tratamente de frumusețe și comenzi rapide? Ați avut cheltuieli mari cu creditul? Acum este momentul să decideți care dintre acestea este cu adevărat important pentru Dvs. și să găsiți modalități de a vă reduce cheltuielile mari.

Aceste schimbări vă vor ajuta chiar și în primele luni a pensionării. Timp în care nu o să aveți venituri câteva luni.

Acest lucru nu înseamnă să sacrificați ceva important pentru Dvs., cum ar fi tratamentele privind sănătatea și călătoriile cu familia. Însă e timpul să vă evaluați cheltuielile. În acest mod puteți folosi banii pentru ceea ce este cu adevărat important pentru Dvs. 

Ce ar trebui să schimbați înainte de pensionarea Dvs.?

Înainte de a aduce o decizie să le luați în considerare următoarele factori care vă pot reduce cheltuielile:

  • Alegerea unei case mai modeste
  • Călătorii de vacanțe mai economice dar totuși relaxante
  • Alegerea îmbrăcămintelor la un buget mai mic
  • Găsirea unor cadouri unice și ieftine
  • Scrierea unei liste când vă duceți la cumpărături

În funcție de bugetul Dvs. luați în considerare ceea ce este mai important pentru fericirea Dvs.

Analizați datoria Dvs.!

Uitați-vă care este cauza datoriei Dvs. excesive, de exemplu soldul cardurilor de credit. Acesta poate proveni din cumpărături, călătorii, cadouri. În primul rând discutați cu un reprezentant al băncii pentru soluționarea cât mai repede a acestor datorii. 

Uitați-vă după modalități de venituri pasive!

În momentul de față există multe oportunități de a face acest lucru. Dacă aveți timp să căutați aveți șansa să găsiți una care să vă potrivească pasiunilor Dvs.

Acesta poate deveni o sursă de venit nu numai acum ci și ulterior.

În cazul în care trebuie să ieșiți mai repede la pensie acesta poate fi un venit stabil. Cele mai multe dintre aceste oportunități vor necesita, de asemenea, să interacționați în mod regulat cu oamenii. Acest lucru poate fi și benefic în măsură ce îmbătrânim. În plus, multe companii sunt în același timp și motivaționale. Poate să vă trimită chiar și în călătorii exotice.

În modul acesta pensionarea poate deveni distractiv în același timp.

Continuați să lucrați!

Încercați să lucrați atâta timp cât puteți. Mențineți-vă atitudinea pozitivă și faceți tot ce vă stă în putință pentru a rămâne angajat. Este mult mai ușor să păstrezi o poziție decât să găsești una în acest stadiu al vieții.

Aruncați vechea gândire despre o anumită vârstă, atunci când trebuia să vă retrageți. Cu cât lucrați mai mult, cu atât aveți mai mult timp pentru a economisi, cu atât economiile de pensionare așteptate cresc mai mult și cu atât mai puțin timp trebuie să depindeți de aceste economii odată cu pensionarea. Iar munca vă poate ține tânăr! 

Fiți încrezători!

Nu lăsați această lipsă de încredere să vă conducă să fiți prea conservatori. Probabil este mai mult o lipsă de educație financiară.

La urma urmei, ați gestionat o gospodărie, ați crescut copii, ați avut o carieră fabuloasă sau ați făcut multe lucruri cu încredere, așa că începeți educația financiară!

Mulți consilieri oferă servicii de planificare la cost mic. Nu trebuie să fii deja bogat pentru a profita de unele dintre serviciile oferite astăzi.  Dar, indiferent dacă îți creezi propriul plan sau primești sfatul unui profesionist, fă-ți un plan

Concluzie

Începeți să economisiți înainte de pensionarea Dvs., continuați să lucrați pentru a avea venituri și obțineți ajutor în investiții. 

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut