2.6 C
România
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
AcasăTimp liberRețetă ușoară de supă de dovleac prăjită

Rețetă ușoară de supă de dovleac prăjită

Această supă de dovleac prăjită vegană este super cremoasă, delicioasă și sănătoasă! Este foarte ușor de făcut, plin de aromă de dovleac. La fel este cel mai bun mod de a vă încălzi!

Toamna este deja aici și temperaturile scad. Ceea ce înseamnă că suntem mereu în căutarea unor alimente confortabile care să ne țină satisfăcuți și calzi în aceste luni mai reci. Și ce ar putea fi mai bun decât să savurați un castron mare cu supă cremă delicioasă de dovleac în timp ce vă ghemuiți cu o pătură când este frig afară? Nu cred că este mai bine decât atât!

Supă de dovleac prăjită – o rețetă ușoară vegetariană

Această rețetă de supă de dovleac este un fel de mâncare ușor și reconfortant, care este făcut cu ingrediente simple. Are un indiciu de arome dulci în mod natural din utilizarea morcovilor și este foarte sățioasă. Sunt destul de ușor de făcut, copioase, fără gluten și pot fi făcute vegane.

Supa de dovleac este sănătoasă?

Depinde de ce ingrediente sunt puse în supă. Majoritatea supelor de dovleac sunt destul de sănătoase și sunt făcute cu ingrediente simple și proaspete. 

Dovlecii, în general, sunt buni pentru dumneavoastră și pentru sănătatea inimii. Acestea sunt încărcate cu fibre, potasiu și vitamina C, despre care s-a dovedit că susțin inima și reglează tensiunea arterială.

Cât timp se pot ține la frigider?

Majoritatea rețetelor de supă de legume sau dovleac gătite deja ar trebui să dureze chiar și 3-4 zile la frigider. Dacă doriți să păstrați supa de dovleac mai mult timp puteți congela până la 3 luni.

Trebuie curățat dovleacul pentru supă?

Chiar dacă pielea de dovleac este comestibil, cel mai bine este să curățați pentru supă. Acest lucru se datorează faptului că pielea de dovleac ar putea fi prea dură și să nu se gătească suficient de bine. Deci, este bine să le curățați.

Cum se face supa de dovleac?

Dovleac tocat în bucățele într-un bol alb.

Curățați și tăiați dovleceii în dimensiuni mai mici, pulverizați cu ulei și presărați sare și piper. Se dă la cuptor și se frige aproximativ 30 de minute.

Între timp, gătiți toate celelalte legume într-o tigaie timp de aproximativ 5-6 minute. Adăugați condimentele, aduceți la fierbere și lăsați să se gătească încă câteva minute.

Apoi, scoateți de pe foc și faceți piure folosind un blender manual. Adăugați topping-urile și savurați-l.

Ingrediente:

  • 1 kg de dovleac
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 ceapă albă curățată și tăiată cubulețe
  • 2 morcovi mari curățați și tocați
  • 2 tulpini de țelină tocate
  • 1 lingură de boia afumată
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • 3 lingurițe de condimente pentru legume

Opțional:

  • iaurt simplu, semințe de dovleac prăjite, felii de pâine prăjite, ierburi tocate proaspete

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200C și tapetați o tavă mare cu hârtie pentru copt.
  2. Curățați și tăiați dovleacul în bucăți de 2-3 cm și așezați-l în tava de copt pregătită, împreună cu cățeii de usturoi.
  3. Condimentați cu sare și piper și pulverizați ușor cu ulei pentru a acoperi, apoi răspândiți într-un singur strat.
  4. Așezați tava pe grătarul din mijloc al cuptorului și prăjiți-o până când dovleacul se înmoaie, aproximativ 30 de minute.
  5. Între timp, pregătiți legumele rămase. Încălziți uleiul într-o cratiță medie la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovii, țelina și se sotează până se înmoaie, aproximativ 5-6 minute, amestecând ocazional.
  6. Adăugați boia afumată, dovleacul prăjit și usturoiul. Se fierbe, apoi se continuă să se gătească câteva minute.
  7. Scoateți-l de pe foc și faceți piure cu un blender până se omogenizează.
  8. Se condimentează cu sare și piper după gust și se ornează cu toppinguri-le dorite. Bucurați-vă!

Porții:

4-5 boluri de dimensiuni decente.

Te-ar putea interesa: 3 rețete de vinete numai bun de mâncat și în a doua zi

Această supă de dovleac prăjită  este o rețetă de supă vegetariană ușoară, sănătoasă, delicioasă. De asemenea este și o garnitură perfectă, plin de aromă de care se poate bucura întreaga familie. 

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut