14.4 C
România
marți, 18 iunie, 2024
AcasăFinanțeTop 9 lucruri de făcut înainte de pensionare

Top 9 lucruri de făcut înainte de pensionare

Pensionarea este ca și cum ați trece linia de sosire a unei curse foarte lungi. Însă este important să nu vă retrageți prea devreme. Trebuie să vă asigurați că sunteți pregătit pentru pensionare înainte de a părăsi locul de muncă.

Vă prezentăm 9 lucruri pe care ar trebui să le faceți înainte de pensionare ca să vă puteți bucura din plin de noua Dvs. libertate.

1. Începeți să cunoașteți noi hobby-uri

Veți avea o grămadă de timp liber după ce vă veți retrage. Începeți să descoperiți noi pasiuni care vă vor încânta: de ex. gătit, grădinărit, dans, yoga, plimbări etc.

2. Consolidați-vă prieteniile

Pe măsură ce vă îndepărtați de locul de muncă, este posibil să vă simțiți singur și nefolositor. Aici intervin relațiile puternice cu prietenii care s-au format de-a lungul anilor. Acestea vă vor ajuta să vă relaxați ori de câte ori aveți nevoie și vă vor face din pensionare un moment de bucurie.

3. Faceți planuri de călătorie

Mulți oameni abia acum au timp și oportunitate să pleacă în călătoria mult așteptată. Dar nu este nevoie să așteptați până când vă lăsați de slujba Dvs. pentru a începe planificarea călătoriei. Folosiți-vă timpul acum pentru a afla unde veți merge, astfel încât să bucura de îndată ce ați ieșit la pensie.

4. Creați-vă o listă cu dorințe

Toată lumea are o listă de lucruri pe care vrea să le încerce înainte să fie prea târziu. Asigurați-vă că le-ați făcut înainte de a vă retrage. Acest lucru vă poate ajuta să vă structurați durata de pensionare în funcție de cele mai mari obiective.

5. Planificarea veniturilor

Înainte de a renunța la slujbă, ar trebui să știți clar câți bani veți avea în fiecare lună. Este important să vă simțiți confortabil cu această sumă. În cazul în care o să fie mult mai mic decât suma cu care v-ați obișnuit încercați să găsiți alternative pentru acel diferență de venit.

6. Verificați asigurările de viață

Adulții în vârstă se gândesc mai des la asigurările de viață decât tinerii. Verificați dacă sunteți mulțumit de detaliile contractului de asigurare. Întrebați un reprezentant al companiei de asigurare dacă vă poate modifica adecvat nevoilor Dvs.

7. Rezolvați datoriile

Dacă puteți, este important să ieșiți din datorii înainte de a vă retrage. Verificați cheltuielile inutile de ex. datoriile legate cu cardurile de credit. Cereți de la institutul financiar recalcularea ratelor lunare conform pensiei. Acest lucru va elimina toate plățile inutile din bugetul dvs., permițându-vă să profitați la maximum de pensie.

8. Începeți să faceți economii

Dacă nu ați început până acum este timpul să depuneți o parte din salariu într-un cont separat. Asta puteți face cu o sumă fixă sau variabilă în funcție de cheltuielile lunare. Economisirea în acest fel vă dă și o siguranță atât financiară cât și morală.

9. Găsiți un plan medical potrivit

Este important să stabiliți care este planul potrivit pentru Dvs. înainte de a vă retrage și să vă înscrieți pentru acesta. Întrebați reprezentanții centrelor medicale ce tip de contract ar fi potrivit pentru nevoilor dumneavoastră. Ar fi preferabil să încheiați un abonament în care includeți și familia.

Concluzie 

Pentru mulți dintre noi, pensionarea este obiectivul nostru final profesional și personal pe parcursul anilor de muncă. Utilizarea listei din acest articol vă poate ajuta să începeți și să vă îndreptați spre o pensie de succes și fără stres.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut