31.1 C
România
marți, 16 iulie, 2024
AcasăExcursii7 cele mai bune destinații de vacanță pentru seniori

7 cele mai bune destinații de vacanță pentru seniori

Oricine a călătorit foarte mult vă va spune că anumite destinații turistice se potrivesc mai multor grupuri de vârstă decât altele. Există câteva locuri care fac apel la studenți – cum ar fi Barcelona, de exemplu, Los Angeles sau Berlin. Mai multe destinații de vacanță pentru seniori includ Maldive, Machu Picchu sau Sevilla. Și există locuri pentru a fi vizitate mai mult de călătorii în vârstă, și cu un motiv bun. Dacă sunteți un călător de argint, sunt șanse mari ca Europa se află pe lista Dvs.


Destinații de vacanță pentru seniori:

  1. Spania
  2. Portugalia
  3. Italia
  4. Germania
  5. Marea Britanie
  6. Iordania
  7. Thailanda

1. Spania

Spania este una dintre cele mai mari țari europene și o favorită pentru călătorii de toate vârstele. Pentru călătorii mai în vârstă, climatul cald și stilul de viață civilizat îi dau un apel deosebit.

Spania este o combinație de frumusețe naturală unică și atracții culturale. Ajută, bineînțeles, că aproximativ 27% din populația spaniolă vorbește și engleză. Cu legături excelente de transport către Marea Britanie, Spania rămâne o destinație populară pentru pensionari.

2. Portugalia

Mulți călători în vârstă preferă Portugalia pentru liniștea și ritmul vieții. Plajele sale sunt relativ nepoluate în comparație cu alte linii de coastă europene.

Se bucură, de asemenea, de golfuri bune, de festivaluri tradiționale și de arhitectură plină de culoare, deci trebuie să vă grăbiți să vedeți principalele atracții. Este, de asemenea, un mare avantaj legat de bani,  prețurile portugheze fiind printre cele mai scăzute din Europa de Vest.

3. Italia

Nu este o surpriză să găsim Italia pe lista de top, cu atâtea străluciri ca Veneția, Florența sau Pompei. În ceea ce privește capitala, se spune: „Vezi Roma și poți muri” și pentru majoritatea oamenilor, este adevărat.

Italia este asociată cu vechiul și frumosul, așa că dacă nu ați făcut încă turul comorilor medievale din Toscana, să priviți cu respect la Colosseum sau să vă bucurați de viziunea uimitoare a capelei Sixtine, poate că este timpul să o faceți.

Dacă există un dezavantaj, este faptul că faimoasele repere – cum ar fi Fântâna Trevi din Roma – atrag multă lume pe tot parcursul anului. Asigurați-vă că ați comandat bilete pentru marile muzee în prealabil, astfel încât să nu ajungeți nevoiți să stați la cozi lungi.

4. Germania

Germania are ceva care să se potrivească fiecărui gust și vârstei. Într-un fel, există un program de festivaluri pe tot parcursul anului, încheiat cu piețele de Crăciun care se desfășoară în orașe atractive din întreaga țară.

De asemenea, Germania înregistrează puncte cu călătorii mai în vârstă, atunci când este vorba de ușurința călătoriei. Punctualitatea germană este, desigur, legendară. Dar poți conta și pe drumuri excelente și pe transportul public; ideal pentru turism și explorare.

Trenurile și autobuzele sunt confortabile și se desfășoară la timp. Nu vă veți găsi blocați pe o platformă plină de vânt sau să blestemați un blocaj de trafic pe autobenzi.

5. Marea Britanie

Marea Britanie este cu adevărat greu de învins pentru lucruri de văzut și lucruri de făcut. Marea Britanie are aproape toate lucrurile, este greu să țineți evidența tuturor locurilor de patrimoniu mondial, catedralele și palatele regale. Castelele englezești precum Castelul Amberley și Castelul Broomhall din Scoția sunt uimitoare.

6. Iordania

Una dintre călătoriile cele mai căutate de vârstnici este Iordania, un paradis liniștit din Orientul Mijlociu, cu atracții uimitoare, cum ar fi vechea Petră și Wadi Rum.

La vest, Iordania este mărginită de Marea Moartă, renumită pentru beneficiile conținutului său mineral pe piele, cum ar fi eczeme și psoriazis. De asemenea, se pretinde că are proprietăți de ameliorare a durerii. Infrastructura bună a Iordaniei și comunicațiile moderne o ajută să facă o destinație de vacanță în mare măsură fără probleme, pentru persoanele în vârstă, și beneficiază de un climat bun pe tot parcursul anului.

Engleza este a doua limbă și este vorbită de majoritatea iordanienilor. Nu veți dori să mergeți fără să luați mâncare arabă; este gustoasă și la prețuri rezonabile.

7. Thailanda

Pentru un gust exotic, Thailanda se află într-o ligă proprie. Nu este nimic despre faptul că țara este cunoscută drept „țara zâmbetelor” – veți găsi primirea la fel de caldă ca și clima. Este bine stabilită ca o destinație turistică, astfel încât veți găsi o mulțime de oameni care vorbesc limba engleză.

Am menționat mâncarea? Proaspătă, colorată și, adesea, foarte, foarte ieftină, este un punct culminant în sine. Thailanda oferă o dublă contribuție la frumusețea și patrimoniul natural. Oamenii de cultură vor iubi explorarea vechilor orașe ale templului și a piețelor stradale.

Pentru călătorii în vârstă, asigurarea unei călătorii ușoare și relaxante nu trebuie să fie complicată, dar puțină planificare suplimentară vă ajută. Când alegeți unde să mergeți, luați în considerare nivelul Dvs. de sănătate.

Dacă nu ești un bun pasager, de exemplu, gândește-te de două ori pentru a merge la o destinație deluroasă, cum ar fi Madeira.

Fiți rezonabili, nu încercați să vă înghesuiți cu prea multe activități sau vă veți epuiza până în ziua 3.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut