-1.7 C
România
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023
AcasăExcursii10 sfaturi înainte de a călători

10 sfaturi înainte de a călători

Călătoria este ceva pe care îl puteți învăța doar cu experiență. Cu cât călătoriți mai mult, cu atât experimentați și învățați mai mult. Bucuria de a călători este una dintre plăcerile vieții care necesită planificare pentru explorarea locurilor necunoscute.

Chiar dacă faceți o mulțime de greșeli la început, cu timpul, veți ști toate lucrurile de făcut și de evitat atunci când planificați o călătorie sau când vizitați o țară străină.

Sfaturi pentru planificarea călătoriei

1. Învățați expresii comune din limba locală

Vizitarea unui loc nou va fi întotdeauna mai ușoară dacă aveți cunoștințe despre limba locală.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să petreci săptămâni întregi învățând noua limbă. Înseamnă pur și simplu să alocați câteva ore în fiecare săptămână înainte de a călători. Învățarea expresiilor comune în limba respectivă vă vor ajuta când vă aflați în țara străină.

Astfel de fraze includ „îmi pare rău” , „bună ziua” , „mulțumesc” și orice altceva simțiți că este necesar pentru a vă ajuta să mergeți în călătorie.

2. Citiți o carte de istorie despre locul pe care îl vizitați

Atât de dragul curiozității Dvs., cât și din motive de eficiență, încercați să luați o carte de istorie despre oriunde plănuiți să vizitați.

Oriunde vă decideți să călătoriți, cel mai probabil, va avea o istorie și o moștenire bogată. Este logic să citiți o parte din acestea, astfel încât să vă bucurați și mai mult de a călători.

3. Cunoașteți obiceiurile locale înainte de a pleca

Singura greșeală pe care doriți să o evitați cât de mult puteți când vă aflați într-un loc nou este să fiți insensibil din punct de vedere cultural sau ofensator într-un fel față de localnici.

Dacă nu știți în întregime cultura lor, este foarte probabil să faceți această greșeală. Acesta este motivul pentru care este logic să citiți puțin despre tradițiile și obiceiurile unui loc înainte de a le vizita, astfel încât să le înțelegi mai bine și să nu riscați să acționați într-o manieră insensibilă.

4. Nu vă fie teamă să vă luați copiii cu Dvs.

Unii oameni le este frică să călătorească cu copiii lor, mai ales dacă sunt destul de mici. Deși a călători cu copii mici sau chiar cu bebeluși poate fi uneori obositoare și chiar terifiantă, acesta nu este un motiv pentru a o evita cu totul.

De fapt, călătoriile ajută la creșterea cunoștințelor și, dacă un copil este pus să călătorească de la o vârstă mai mică, ei dezvoltă conștientizarea culturală de la acea vârstă fragedă și acest lucru îl modelează pentru a fi adulți informați, educați și sensibili.

5. Rezervați mai devreme zborurile ieftine

Odată ce v-ați hotărât unde călătoriți, este logic să vă rezervați zborurile cât mai curând posibil.

Puteți să cereți ajutorul unui agent de turism, să rezervați un pachet sau chiar să planificați singur întreaga călătorie, dar orice ați alege să faceți, asigurați-vă că aveți un avans în tot procesul.

Nu are rost să plătiți în plus atunci când puteți obține prețuri mult mai mici.

6. Vaccinați-vă

Unele țări au politici stricte de călătorie și nu vă vor permite să intrați pe pământul lor până când nu sunteți vaccinat corespunzător. Raționamentul din spatele acestui lucru este simplu – ei doresc să prevină răspândirea bolilor dintr-o țară în alta.

Chiar dacă țara nu vă cere acest lucru conform politicilor sale de călătorie, este întotdeauna o idee bună să vă vaccinați înainte de a vă urca în avionul în altă țară. De ce să riscați să transmiteți un fel de infecție sau boală într-un alt pământ când o puteți evita cu ușurință?

7. Informați familia și prietenii despre planurile Dvs. de a călători

Acesta este poate cel mai simplu dintre toate sfaturile de călătorie și este de sine înțeles chiar și fără a fi menționat. Cu excepția cazului în care, desigur, nu aveți absolut niciun prieten sau familie cu care sunteți în contact, este întotdeauna o idee bună să vă informați rudele și prietenii apropiați despre planurile Dvs. de călătorie.

Acest lucru este important pentru că vizitarea unui loc nou este întotdeauna riscantă și este bine să știți că cineva știe exact unde vă aflați în cazul în care aveți nevoie de ajutor sau întâmpinați un fel de urgență.

8. Nu vă îndatorați prea mult pentru călătorii

Călătoria poate fi destul de costisitoare. Costurile reale pe care le veți suporta depind de locul în care călătoriți, durata excursiei și dacă optați sau nu pentru pachete de călătorie.

Nu este niciodată o idee bună să cheltuiți atât de mult încât să aveți datorii după călătorie. Dacă nu vă permiteți să stați în hoteluri de lux, atunci nu le includeți în itinerariul Dvs.

Te-ar putea interesa: Top 9 lucruri de făcut înainte de pensionare

9. Notați adresa hotelului și numărul de telefon

Înainte de a pleca în excursii, este bine să faceți niște cercetări cu mult timp înainte. Trebuie să știți exact la ce hoteluri veți fi cazat. În acest caz notați numărul de contact și adresa unde veți fi cazat.

Aceste informații sunt importante să le păstrați pentru drum. De asemenea oferiți unui membru apropiat al familiei sau unui prieten în cazul în care trebuie să vă contacteze.

10. Încheiați întotdeauna o asigurare de călătorie

Când călătoriți într-o țară nouă, există o serie de incidente și accidente inevitabile pe care le puteți întâlni.

În plus, asistența medicală în unele locuri poate fi destul de costisitoare. Ca atare, este destul de riscant să călătoriți oriunde fără asigurare de călătorie.

Te-ar putea interesa: Destinații de călătorii relaxante, dar deloc monotone

+1 sfat bonus. Luați numerar și card suplimentar de credit/debit cu Dvs.

Amintiți-vă că atunci când călătoriți, este întotdeauna bine să fiți pregătit pentru ce e mai rău. Orice se poate întâmpla în timpul călătoriilor Dvs.

Lucrurile pot merge prost și trebuie să fiți pregătiți.

Ca atare, asigurați-vă întotdeauna că aveți numerar împreună cu cardurile de debit și de credit. Este important să aveți ambele opțiuni în mână, deoarece, în funcție de locul în care călătoriți, o opțiune ar putea funcționa, în timp ce alta nu.

De exemplu, dacă vă aflați într-un anumit oraș, unele zone, cum ar fi mall-urile mari și restaurantele, ar putea accepta un card, în timp ce piețele și bazarurile etc. ar putea accepta doar numerar.

Nu vă limitați opțiunile doar la una dintre cele două.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut