14.4 C
România
marți, 18 iunie, 2024
AcasăStil de viațăExistă romantism într-o căsnicie fericită și după 50 de ani

Există romantism într-o căsnicie fericită și după 50 de ani

Oare știm cu toții ce este romantismul în căsnicie? Este o atracție misterioasă, fascinație și entuziasm pentru o altă persoană. Uneori o numim dragoste, dar totuși acest tip de romantism este mai nuanțat. Menținerea romantismului într-o căsătorie este o artă care se învață în timp la un nivel subtil.

Acele cupluri care sunt îndrăgostite pasional după zeci de ani împreună își păstrează romantismul cu activități simple bazate pe respectul reciproc și pe o atitudine pozitivă. Dar planifică și activități  cum ar fi ieșiri în oraș, restaurante sau excursii semnificative, și se implică în comunitate

Iată câteva modalități de a susține acest romantism și de a avea o căsnicie fericită după anii 50 și nu numai.

Dezvoltați o relație reciprocă

Căsnicia și relațiile de lungă durată vin cu propriul set de responsabilități și obligații. Acestea sunt lucruri cu care cuplurile fericite sunt de acord și le folosesc, astfel încât nu simt că lucrează la ele. De fapt, a face lucruri pentru o viață mai ușoară, este întotdeauna o plăcere.

Cuplurile fericite se ascultă reciproc, nu se simt jigniți de comentariile făcute în trecut. Rezolvă aceste jigniri cu un răspuns calm, o soluție sau cu mult umor.

Aducând o atitudine reciprocă relației, este mult mai ușor să observăm că lucrurile mici înseamnă foarte mult și chiar și cea mai mică recunoaștere este prețuită. Multe cupluri consideră că aceasta este o expresie importantă a iubirii romantice, creând o intimitate profundă și durabilă.

Fiți respectuos față de partenerul Dvs.

De-a lungul timpului, este posibil să fi devenit neglijent cu modul în care vă tratați soțul / soția. Îi tratați la fel de bine ca și cunoștințele sau prietenii?

Poate în căldura momentului ați spus lucruri răutăcioase sau nerespectuoase. V-ați asumat responsabilitatea și v-ați cerut sincer scuze?

În cazul dumneavoastră, poate că nu au fost niciodată cuvinte care au fost nerespectuoase, ci acțiuni. Aceste acțiuni ar putea fi de ex. tratamentul silențios, rotirea ochilor sau oftatul puternic. Înțelesul negativ a acestuia este că nu-mi vine să cred că ești atât de prost sau orice alt termen pe care îl aveți în cap.

Cheia unei căsnicii fericite este respectul reciproc.

Te-ar putea interesa: De ce viața după 50 de ani este mai frumoasă?

Râdeți mult împreună

A fi vesel cu partenerul Dvs. este o modalitate garantată de a elibera dopamina și de a injecta un sentiment de fericire și satisfacție în relația Dvs. Așadar, de ex. urmăriți împreună o comedie. Spuneți glume. Faceți prostii doar pentru distracție. Și, mai presus de toate, nu uitați să vizualizați fiecare eveniment nou din viața Dvs. cu simțul umorului.

Ajutați pe alții

Dacă sunteți pensionari împreună de câteva luni, probabil ați observat că a sta acasă creează plictiseală.

Una dintre rezolvarea acestei situații este să alegeți fiecare un program diferit, minim pentru una sau două zile pe săptămână. Veți avea noi experiențe de povestit respectiv veți avea parte de provocări care vă vor excita creativitatea.

Când susțineți o cauză, aceasta declanșează sentimente de admirație romantică în partenerul Dvs. și este o modalitate excelentă de a rămâne interesant și de a vă angaja în ochii celui pe care îl iubiți.

Bucurați-vă ieșind în excursii

Stând acasă, trăind în rutină și plictiseală nu cultivă acest tip de romantism. Dacă doriți să vă păstrați relația romantică, trebuie să ieșiți din zona de confort și să încercați lucruri noi. Mergeți ca turiști în curtea din spate sau faceți o excursie într-un loc pe care ați dorit întotdeauna să-l vizitați. Planificați excursii surpriză. 

Exersarea emoției este un mod sigur de a trezi și sentimentele senzuale.

Concluzie

Romantismul este un obiectiv prin care o relație prosperă în lumea reală – este un fundament, nu ca iubirea idealizată, care poate fi plină de așteptări și condiții. Așadar, apreciați partenerul dumneavoastră și faptul că romantismul vă ajută să scoateți în evidență cele mai bune lucruri.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut