30.6 C
România
marți, 16 iulie, 2024
AcasăStil de viațăCe ar trebui să îți înveți nepoții?

Ce ar trebui să îți înveți nepoții?

Unul dintre cele mai fericite momente ale vieții tale este când copilul tău are parte de același cadou minunat în viață, și anume un moștenitor. La început, pare un eveniment normal din viața oricărui nou bunic să vină nepoții. Însă cu timpul se dovedește a fi un moment care poate crea probleme sau reticență.

Indiferent de opinia generală a celor ce nu trec încă prin această experiență, e dificil să fii bunic. În vacanțele școlare ori în perioade grele ale vieții, proprii tăi copii îți vor cere să ai grijă de mititeii familiei pentru câteva zile sau săptămâni. Tu ai mai crescut un copil sau mai mulți cu ani în urmă. Totuși există o diferență majoră între proprii tăi prunci și noul venit.

Diferența de generație e un factor important de care trebuie să ții cont când ești însărcinat cu supravegherea nepoților tăi. Indiferent de noile tehnologii, copiii trec prin aceleași dificultăți pe care, cu siguranță, le-ai întâmpinat și tu la vârsta lor. Ai trecut prin aceleași conflicte sau aceeași nevoie de independență pe care le experimentează ei.

Indiferent de diferențele evidente dintre nepoții și părinții lor, trebuie să ții cont de aceleași principii. Aceștia te-au transformat de-a lungul timpului într-o persoană mai bună. Iar ulterior pe le-ai aplicat la formarea propriilor tăi copii.

Plus, ai avantajul unei experiențe bogate și al unor vaste cunoștințe care te fac persoana perfectă care să îl învețe pe nepoții niște lecții importante de viață.

Te invit să parcurgem rândurile de mai jos pentru a descoperi cele mai prețioase lecții pe care să le oferi nepoților.

Te-ar putea interesa: Cum să te porți cu nepoțeii

Nu poți avea tot ceea ce îți dorești.

Una dintre problemele fundamentale prin care trec copiii este că își doresc ce nu au ei, dar au alții. E adevărat că acest fapt se aplică și oamenilor în vârstă, nu doar copiilor. Însă poți avea un impact pozitiv asupra lor și îi poți ajuta să înțeleagă încă din copilărie de ce alții au anumite lucruri, iar ei nu.

Desigur, cel mai des întâlnit motiv este lipsa unui buget care să permită niște extravaganțe pe care alți părinți și le permit. Însă, alteori, se întâmplă ca diferențele de mentalitate să fie cele care dirijează acest lucru.

Poate unul dintre colegii nepotului tău are un nou telefon de ultimă generație. În timp ce el nu are nici măcar un telefon de modă veche.

Există diverse motive pentru care se întâmplă acest lucru. Părinții nu vor să își crească copilul în acest fel, ori nu își permit, nu văd rostul etc. Nu trebuie să schimbi alegerea părinților. Trebuie să explici celui mic de ce nu are nevoie de acest dispozitiv și cu ce ar putea să îl înlocuiască. Învață-l jocuri noi, oferă-i cadou o carte sau ieși cu el în parc să se joace cu ceilalți copii. Arată-i cum poate trăi foarte bine chiar dacă duce lipsă de ceva ce colegul lui are.

Te-ar putea interesa: Legături de familie

Nepoții trebuie să fie respectuos.

Un adevăr cumplit al zilelor noastre este că noua generație se îndepărtează foarte mult de ceea ce se considera a fi respect în trecut.

Nu mai contează extraordinara diferență de vârstă. Dar mare parte din nepoții nu știu cum să interacționeze cu persoanele străine sau în vârstă.

Acest fapt poate părea neimportant pe moment, însă în timp, se poate dovedi a fi iremediabil.

El trebuie să învețe de mic de ce e important să respecte adulții. La fel de ce trebuie să asculte de ei când se cuvine.

Învață-l să te respecte pe tine și explică-i de ce. Fă-l să înțeleagă că tu ești autoritatea supremă în locuința ta și că el trebuie să țină cont de asta.

Dacă tocmai ai devenit bunic, gândește-te la toate lecțiile pe care ți le-au dat proprii tăi bunici și care te-au ajutat în viață. Care a fost informația pe care ei ți-au transmis-o cel mai direct și pe care nu o vei uita niciodată?

Un adult se formează în copilărie, iar lecțiile primite atunci le transportă cu el în orice zi a vieții, oriunde s-ar duce.

Nu uita ca ceea ce le oferi să fie valoros și să îi muleze în oameni de care te poți mândri.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut