-0.5 C
România
miercuri, 30 noiembrie, 2022
AcasăStil de viațăCum să ajungi să îți iubești vârsta?

Cum să ajungi să îți iubești vârsta?

Odată cu trecerea timpului, începem să fim conștienți de diferențele dintre cine eram acum câteva decenii și cine suntem acum.  Deși în general îmbătrânirea vine mână-n mână cu regretele trebuie să îți iubești vârsta. De multe ori vine și cu iubirea de sine sau mulțumirea pentru persoana în care ai evoluat.

Dar nimic nu te poate opri din a observa ridurile din jurul gurii sau de pe frunte. Aceștia se tot accentuează ori oamenii care se comportă cu tine într-un alt fel pentru că te observă îmbătrânit.

Dar gândește-te ce te face cu adevărat să te simți bătrân, indiferent de vârsta la care ai ajuns? Faptul că în tramvai tinerii îți cedează locurile lor pentru că au impresia că ai nevoie de ele, ori liniile de pe frunte?

În cele mai multe cazuri, oamenii se simt mai în vârstă decât sunt din cauza modului în care se văd prin ochii celor din jurul lor.

Este timpul să te vezi prin proprii tăi ochi și să te simți de o anumită vârstă, ținând cont nu doar de înfățișare, ci și de cum te simți și te miști.

Există câteva sfaturi de care poți ține cont și care te pot ajuta să îți iubești vârsta și trupul care te-a purtat de-a lungul timpului. Nu doar prin cele mai neplăcute experiențe, ci și prin cele mai frumoase momente ale vieții tale.

Ce poți să faci?

Este timpul să te vezi prin proprii tăi ochi și să te simți de o anumită vârstă, ținând cont nu doar de înfățișare, ci și de cum te simți și te miști.

Introdu sportul în viața ta

Se cunoaște deja faptul că sportul poate face minuni. Te menține în formă, atât din punct de vedere fizic, dar te și face fericit datorită hormonilor eliberați. Beneficiile exercițiilor fizice le cunoaștem cu toții. Trebuie să fii foarte convins de ele pentru a-ți schimba viața într-una cu mult sport.

Datorită timpului liber obținut odată cu ieșitul la pensie, te poți bucura de un program flexibil în care poți introduce treptat exerciții fizice. E important să nu începi în forță din prima! De-a lungul timpului, corpul tău a devenit fragil și predispus rănilor sau durerilor musculare. Motiv pentru care, trebuie să te asiguri că îl obișnuiești încet încet cu noul efort.

Rezultatul în timp se va observa, poate chiar după câteva luni. Te vei simți mai bine fizic și psihic, vei arăta mai bine și vei avea mai multă energie! E posibil chiar ca, în timp, să cunoști alte persoane asemenea ție, să alergați împreună și să vă încurajați reciproc.

Obișnuiește-te să vorbești despre asta

Unul dintre cele mai greșite lucruri pe care le poți face, este să eviți subiectele referitoare la vârsta ta. Nu ești singurul care trece prin această revelație, a faptului că nu vei mai fi niciodată tânăr și nu vei mai putea face aceleași lucruri. Cunoaște oameni care trec prin aceleași momente și încercați să discutați despre ce vă sperie și care sunt experiențele voastre.      

E important să nu ții în tine grijile pe care le ai și regretele pe care începi să le simți. Poate sfatul unui prieten cu doar câțiva ani mai  mare te ajută să treci peste acest prag.

Profită de timpul pe care îl ai

Un regret pe care mulți oameni tind să îl aibă la bătrânețe e că nu s-au bucurat de timpul pe care l-au avut înainte. În felul acesta au ajuns să simtă că și-au irosit viața. Încearcă să nu gândești așa. Nu îți folosi energia și timpul rămas gândidu-te ce ai fi putut face diferit.

Fă ceva diferit acum și bucură-te cum poți de anii pe care îi ai înaintea ta. Simte-te bine și experimentează ce ai fi dorit în tinerețe, întâlnește oameni și mergi la concerte, călătorește. Citește cartea pe care nu ai avut curaj sau timp să o citești, încearcă mâncare asiatică sau mergi undeva la munte câteva zile. Fă lucrurile pe care ți le doreai, dar pentru care nu ai reușit niciodată să îți faci timp.

Și nu în ultimul rând, bucură-te de vârsta pe care o ai și de ridurile, oboseala, experiența cu care aceasta a venit. Nu poți trece mai departe dacă viața ta este consumată de regrete și păreri de rău. Poți doar să profiți din timp de ce ai în momentul de față.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut