3.1 C
România
marți, 5 noiembrie, 2024
AcasăStil de viațăLegături de familie

Legături de familie

După vârsta de 50 de ani, este foarte posibil să devii fericitul bunic. Relația între nepoți și bunici este o legătură familială importantă și venirea pe lume a nepoților tăi te face fericit.

În tinerețe, când ai devenit părinte, ai avut preocupări pentru realizări materiale și mijloace de informare limitate. Ai pierdut cu siguranță multe din etapele creșterii și dezvoltării micuțului tău. Însă acum, având mai mult timp liber devii prietenul nepotului tău. Relația nepoților cu bunicii lor este esențială în dezvoltare.

Bunicii sunt părinții mai îngăduitori ai celor mici, a doua lor casă și o bună parte din universul copilăriei lor.

Bunicii sunt persoanele foarte importante din copilăria celor mici. O bună parte din experiențele din copilărie a fiecărui adult sunt strâns legate de relația cu bunicul și bunica.

Fie că sunt bunici care locuiesc la țară sau care trăiesc la oraș, copiii se atașează rapid de aceste două prezențe.

De cele mai multe ori bunicii sunt mai îngăduitoare decât părinții și mai dispuse să se joace și să coboare la nivelul lor.

Bunicii constituie o lecție de viață din multe puncte de vedere. În primul rând, bunicii îi învață pe cei mici despre rolul copiilor și ramura familiei. Prin bunicii lor, copiii înțeleg mai bine că mama și tata au fost cândva ca ei. În viitor și ei vor putea avea proprii lor copii și că trebuie ca ușor, ușor să fie pregătiți pentru aceasta.

Prin bunici se poate descoperi istoria familiei și fiecare membru al acesteia află de unde provine și cine este el. Pentru copii, prezența bunicilor în viața lor întărește importanța și valorile familiei.

Ai trecut de vârsta de 50 de ani și ai devenit bunic?

Atunci știi că bunicii sunt adulții care au mai puține reguli plictisitoare și o dispoziție mai mare de joacă și distracție.

Între nepoți și bunici se formează rapid o legătură puternică, indiferent de diferențele de personalitate și vârstă.

Pentru cei mici, bunicii sunt adesea niște aliați de nădejde care-i apără inclusiv de observațiile prea aspre ale părinților.

Dacă încă nu ești bunic, este o mare pierdere. În așteptarea acești imense bucurii pregătește-te joaca ta din copilărie sau a copiilor tăi. Va trebui să îl înveți pe micuț cum să fie fericit. Joaca zilnică îl va dezvolta și va ajuta să devină om de nădejde.

Unii bunici își dedică aproape tot timpul creșterii nepoților. Pentru alții, a fi bunic înseamnă weekend împreună, o după amiază de joacă, o vacanță de vară sau o discuție la telefon din când în când.

Indiferent că ești un bunic full-time sau ești un bunic la distanță care trăiește departe de nepoții săi, sunt multe modalități noi de a întări legăturile de familie.

În așa fel poți oferi nepoților momente frumoase și lecții valoroase de viață fiindcă mediul on-line ne oferă acest lucru. Avem la îndemână o multitudine de aplicații, instrumente ale tehnologiei care ne vin în ajutor.

Poți să comunici cât mai des cu putință cu nepoții tăi, chiar dacă sunteți la distanță. Și fiindcă părinții își cunosc cel mai bine copii cel mai bine este să vorbești cu aceștia despre regulile lor.

Te-ar putea interesa: Cum să te porți cu nepoțeii

Relația dintre părinți și bunici

Părinții sunt de obicei ca o punte între bunici și nepoți și de cele mai multe ori, ei dau tonul relației fiind parte din legăturile de familie. Nu încerca însă să fii părinte pentru nepotul tău. Ca regulă, oricât de mult ai vrea să-i spui copilului tău cum să crească nepotul, nu este acesta rolul tău. Și nu încerca să cumperi afecțiunea nepotului tău.

Este tentant pentru bunici să cumpere nepotului cadouri sau să le ofere bani dar înainte de aceasta, vorbește cu părinții despre necesitățile sale în funcție de vârstă.

Decât să transformi relația într-una materială, mult mai plăcut este să îți petreci cât mai mult timp liber cu nepotul tău și astfel să poți dărui momente plăcute nepotului tău pentru a vă construi amintiri frumoase, să-i știi nevoile și dorințele, să-i dai aripi să poată zbura frumos în viață. Și totul fiindcă nimic nu-i mai prețios pe lume decât o legătură strânsă de familie.

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut