31.1 C
România
marți, 16 iulie, 2024
AcasăTimp liber7 lucruri de făcut zilnic pentru a fi mai organizat

7 lucruri de făcut zilnic pentru a fi mai organizat

Ce înseamnă de fapt „a fi mai organizat”? Ei bine, întotdeauna să știi întotdeauna unde este tot ce ai nevoie, să ajungi la timp la locul dorit sau, în general, să fii pregătit. Ceea ce este important să simți că ai controlul zilei.

S-ar putea să nu fiți organizat 100% în fiecare minut. Însă formând obiceiuri organizatorice bune și stabilind o rutină zilnică solidă, vă puteți simți cu siguranță mai organizat.


Cum puteți fi mai organizat?

Iată 7 moduri de a vă îmbunătăți rutina zilnică:

  1. Creați o listă de activități sau o listă de verificare
  2. Lăsați cheile și telefonul în același loc
  3. Verificați soldul bancar online
  4. Faceți ordine în portofelul Dvs.
  5. Pregătiți hainele pentru ziua următoare
  6. Spălați vasele
  7. Țineți la Dvs. un caiet de notițe

1. Creați o listă de activități sau o listă de verificare

Creați o nouă listă de sarcini în fiecare zi pe baza listei din ziua anterioară și a tot ceea ce a apărut de la crearea ultimei liste. Chiar dacă notați numai proiectele mari, uitați-vă pe ele în fiecare zi și încercuiți ceea ce ați finalizat.

Puteți să ștergeți ceea ce considerați că nu mai este relevant. Nu numai că acest lucru vă va ajuta să vă țineți la curent cu sarcinile, dar vă va face și să vă simțiți productivi atunci când tăiați acel articol după ce a fost finalizat.

Faceți-vă lista de sarcini la începutul sau la sfârșitul zilei. Mijlocul zilei este prea târziu pentru ziua curentă și adesea prea devreme pentru a avea un sentiment real al zilei următoare.

2. Lăsați cheile și telefonul în același loc

Lăsați cheile, portofelul, telefonul mobil, căștile și alte astfel de accesorii pe care le purtați zi de zi, în același loc, de fiecare dată când intrați pe ușă. Organizați-vă un loc la intrare pentru aceste articole. În așa fel nu trebuie să alergați niciodată, să întârziați din cauza negăsirii acestora.

Cumpărați sau asamblați ceva pe care puteți ține aceste lucruri mici. Articolele precum o masă de intrare sau un organizator de chei montat pe perete sunt excelente pentru depozitare.

3. Verificați soldul bancar online

Efectuați o verificare rapidă a conturilor de economii și a cardurilor. Urmărirea conturilor financiare vă permite să vedeți pentru ce ați folosit în ziua precedentă, astfel încât cheltuielile să nu scape de sub control.

De asemenea, vă permite să observați taxe frauduloase imediat ce acestea se întâmplă. În plus, dacă vă uitați la economiile Dvs., vă puteți simți mult mai mulțumit în fiecare dimineață pentru a economisi în continuare.

Te-ar putea interesa: Începeți să planificați pensionarea

4. Faceți ordine în portofelul Dvs.

Organizarea portofelului Dvs. este unul dintre cele mai bune, mai rapide și mai ușoare proiecte de organizare pe care să-l introduceți ca obicei zilnic. Abordați-l pe acesta oricând aveți o perioadă de așteptare – cum ar fi să stați într-un tren sau în fața televizorului.

Arhivați mai întâi orice chitanță pe care doriți să-l arhivați. Apoi mărunțiți și reciclați restul. Parcurgeți cardurile de recompense sau promoții asigurându-vă că cele pe care le folosiți cel mai mult rămân în față.

Nu uitați să îndepărtați orice notițe nefolositoare sau mărunțișuri. Aceștia din urmă puteți să păstrați într-un borcan sau alt recipient acasă. Nu este nevoie să transportați greutate suplimentară.

5. Pregătiți hainele pentru ziua următoare

Așezarea lucrurilor în prealabil vă face să vă simțiși mai ordonat și mai eficient. Dimineața este cel mai critic când vă grăbiți să ajungeți la timp sau pregătiți pe ceilalți pentru școală sau muncă. De aceea, vă recomandăm să vă așezați hainele cu o seară înainte. Vă economisește timpul Dvs..

Odată ce aveți acest obicei de a pregăti lucrurile înainte de a avea nevoie de ele, o să vă simțiți mult mai organizat și confortabil.

6. Spălați vasele

Mulți oameni vă vor spune să vă faceți patul în fiecare dimineață pentru a vă începe ziua cât mai fresh. Și ar trebui – studiile au arătat că acest lucru ajută la calmarea oamenilor și dă un ton pozitiv zilei.

Există un alt mod prin care vă puteți simți mai organizat și mult mai puțin aglomerat: spălați și puneți la loc vasele.

Dacă stați mult timp în bucătărie, asigurați-vă că vasele sunt spălate în fiecare seară înainte de culcare. Studiile au arătat că persoanele cu bucătării curate gătesc mai mult.

7. Țineți la Dvs. un caiet de notițe

O agendă mică sau un caiețel mic, de buzunar este esențial pentru o viață organizată. Utilizați acesta pentru a scrie articole pentru lista Dvs. de cumpărături, cheltuieli, sarcini de făcut și gânduri aleatorii. Duceți-vă cu Dvs. oriunde mergeți.

Este portabil la nesfârșit, ușor de utilizat și nu are nevoie de reîncărcare. Nu știi niciodată când va trebui să notezi rapid ceva cum ar fi evenimentele viitoare sau o listă de sarcini în curs de realizat.

Concluzie

Conform listei de mai sus aveți un plan cu ceea ce trebuie să faceți să vă simțiți mai ordonat și fericit. Respectarea unei rutine ajută la automatizarea sarcinilor care trebuie îndeplinite.

Încercați acest lucru făcând un plan zilnic și respectați-l timp de o săptămână.

Te-ar putea interesa: 13 activități pentru vârstnici

Articole recente

CONECTAȚI-VĂ!

Newsletter

Abonați-vă la newsletter-ul nostru dacă doriți să primiți cele mai noi articole.

Categorii

Ultimele articole

Sari la conținut