Politica de confidențialitate

1. Adresa responsabilului de protecție a datelor

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării blogului www.seniorblog.ro.

Orice persoană vizată ne poate oricând contacta în mod direct cu orice întrebări sau sugestii în legătură cu protecția datelor cu caracter personal la următoarea adresă de e-mail: [email protected]

2. Prelucrarea datelor personale

Această politică de confidențialitate a fost concepută conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată, precum și cele ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice și Regulamentului General de Protecție a Datelor Personale zis și GDPR, care este un act adoptat de Parlamentul European în aprilie 2016 ((UE) 679/2016) și care intră în vigoare începând cu data de 25 mai 2018.

Conform GDPR, administratorul blogului  www.seniorblog.ro are obligația de a administra, în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care mi le furnizați despre dvs. Scopul colectării datelor este menționat mai jos.

Prin folosirea acestui site sau când ne contactați pe email declarați că sunteți de acord cu procesarea datelor dumneavoastră personale și că ați fost informați în mod clar așa cum este prezentat în această politică de confidențialitate.

Potrivit legislației actuale, cât și potrivit GDPR, consimțământul dvs. nu este cerut în situația în care prelucrarea este necesară pentru efectuarea de demersuri pentru încheierea unui contract, îndeplinirea unei obligații legale sau interesul legitim.

În privința datelor pe care le colectez automat, temeiul pentru prelucrare este consimțământul. Odată cu accesarea blogului, vă dați în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.

Ne aliniem următoarelor principii de protecție a datelor:

• Procesarea datelor este legală, transparentă și vom respecta drepturile dumneavoastră oferindu-vă oricând informațiile necesare atunci când ne cereți acest lucru.

• Nu vindem adrese de email, datele personale fiind prelucrate doar cu scopul pentru care au fost colectate.

• Prelucrarea se face doar prin colectarea unor date minime necesare. Stocarea datelor se efectuează doar pe o perioadă limitată de timp.

• Vom asigura integritatea și confidențialitatea datelor pe care le procesăm.

• Datele personale sunt procesate cu scopul de a vă oferi cea mai bună experiență pe site, de a analiza traficul, de a vă oferi reclame și publicitate adaptate preferințelor dumneavoastră, de a urmări evoluția linkurilor de afiliere de pe site. Modalitatea de monetizare a acestui site este în principal marketingul afiliat, dar uneori putem afișa și reclame tip display

3. Ce fel de informații și cum colectăm de la dvs.?

Datele colectate prin intermediul site-ului sunt următoarele:

3.1 Informații pe care ni le furnizați la alegerea dvs.

În privința datelor pe care mi le oferiți voluntar prin postarea unui comentariu la un articol de pe blog, temeiul prelucrării este obligația mea legală de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar și interesul meu legitim de a oferi cititorilor blogului transparență și informare.

Putem colecta informații personale de identificare de la utilizatori într-o varietate de moduri, incluzând, dar nu limitat la: atunci când utilizatorii vizitează site-ul nostru, se înregistrează pe site, se abonează la newsletter, completează un formular și/sau în legătură cu alte activități, servicii, funcții sau de resursele care sunt disponibile pe site-ul nostru.

a. Comentarii în cadrul articolelor publicate pe blog

În cadrul articolelor există posibilitatea adăugării de comentarii. În acest caz se solicită numele, adresa de email și, uneori, numărul de telefon. Orice date sunt furnizate prin intermediul acestui formular (reale, pseudonime sau false) sunt stocate în baza de date a blogului și nu sunt folosite decât dacă utilizatorul a solicitat să fie notificat automat de către platformă în cazul în care apar articole/comentarii noi. Acordul acestuia este înregistrat de către platformă în momentul în care sunt bifate casetele corespunzătoare aflate lângă câmpul de adăugare a comentariului.

b. Abonare la newsletter

Atunci când vă abonați la newsletter-ul www.seniorblog.ro vă cerem adresa de e-mail pentru a vă putea trimite înștiințări privind campaniile noi și alte informații despre www.seniorblog.ro pe care le considerăm relevante pentru buna desfășurare a acestora sau a altor activități care fac obiectul acestui site.

Pentru trimiterea newsletter -ului și pentru administrarea bazei de date de emailuri abonate, folosim serviciul MailChimp.com. Pentru informații suplimentare puteți consulta și Politica de confidențialitate a MailChimp.com http://mailchimp.com/legal/privacy/

Abonații care nu mai doresc să primească email-uri de la www.seniorblog.ro se pot dezabona permanent oricând de la noutățile blogului din cadrului email-urile trimise anterior-apăsând butonul de dezabonare.

c. Crearea unui cont de utilizator

Dacă aveți peste 18 ani, puteți alege să vă înregistrați pe www.seniorblog.ro pentru a obține un cont de utilizator, accesând secțiunea “Login/Înregistrare” a site-ului. Contul de utilizator se creează pe baza unei adrese de email.

d. Participarea la Concursuri / Sondaje / Corespondență

Site-ul www.seniorblog.ro poate obține informații de la dvs. atunci când participați la un concurs sau la o promoție pe site-ul web, pe aplicația mobilă sau pe pagina a uneia dintre rețelele sociale (ex: Facebook, Google etc.). Participarea la sondaje este complet voluntară. Dacă ne contactați pentru orice motiv (de exemplu, pentru a raporta o eroare pe site), putem păstra o evidență a acestei corespondențe, corespondența ce ar putea include date personale.

3.2 Informații colectate în mod automat despre dumneavoastră

Când vizitați site-ul www.seniorblog.ro este posibil să colectăm anumite informații în mod automat prin intermediul modulelor cookie și a altor instrumente de sesiune. Vă dăm câteva exemple de asemenea informații: adresă IP, browser -ul, sistemul de operare, țara, perioadă de navigare sau ce pagini ați vizitat.

Putem colecta de asemenea aceste informații prin intermediul sistemelor de statistici oferite de WordPress.com (wp.com) sau a altor tehnologii asemănătoare.

3.3 Informații pe care le obținem de la partenerii noștri

Cookie-urile folosite de parteneri (terțe părți) prin intermediul site-ului nostru pot aduna informații utile care ne ajută să vă îmbunătățim experiența voastră de navigare. De asemenea aceste date ne ajută să analizăm traficul, să vă oferim publicitate personalizată, pentru asigurarea securității site-ului împotriva atacurilor cibernetice și să urmărim clickuri-le sau conversiile efectuate prin intermediul linkurilor de afiliere puse la dispoziție de partenerii noștri printre care îi amintim pe: Google Analytics, 2performant, Profitshare, WordPress, Google Adsense, Facebook, Google+, Twitter, Youtube.

De asemenea am implementat pe site și butoane de share care permit interacțiunea și partajarea conținutului prin intermediul unor parteneri precum: Facebook, Google+ și Twitter. Bineînțeles că și aceste widget-uri au un sistem de tracking pe bază de cookie-uri.

Puteți preveni sau opri instalarea și stocarea de cookie-uri prin setările browser-ului, descărcând și instalând în mod gratuit Opt-out Browser Add-on disponibil la https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. În acest caz nu veți putea folosi toate funcțiile site-ului.

Prin folosirea acestui site/blog sunteți de acord cu procesarea oricăror date personale colectate de Google în privința voastră și pentru scopurile descrise mai sus.

Pentru opțiuni și informații suplimentare despre modul în care folosim modulele cookie și alte tehnologii de urmărire și modul în care le puteți controla, accesați Politica privind fișierele cookie.

Te rugăm să rețineți faptul că ne puteți cere în orice moment să vă ștergem contul, trimițându-ne un email pe adresa [email protected]. Odată ce ne veți cere acest lucru, nu veți mai putea accesa contul dvs., nici informațiile salvate pe baza acestuia. Deși contul dvs. va fi șters, vom păstra anumite informații doar cu scopul de a răspunde eventualelor întrebări/solicitări pe care le-ați putea avea în viitor.

4. Scopul utilizării datelor Dvs.

Noi utilizăm datele dumneavoastră personale în următoarele scopuri:

        • pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare pe site.
        • pentru a asigura securitatea site-ului împotriva atacurilor cibernetice.
        • pentru a administra site-ul, a avea acces la date analitice, statistici, a vedea care sunt cele mai vizitate pagini.
        • pentru a putea permite distribuirea articolelor în rețelele sociale.
        • pentru a vă oferi anunțuri publicitare relevante pe site conform preferințelor dumneavoastră.
        • pentru a urmări click-urile dumneavoastră pe linkurile de afiliere asigurate de o terță parte care în acest mod va plasa un cookie pentru a putea identifica că dumneavoastră ați venit de pe site-ul nostru și în acest mod să poată oferi site-ului www.seniorblog.ro comisionul aferent în cazul finalizării unei comenzi. Acest site folosește în principal afilierea ca metodă de monetizare. Comisioanele noastre de afiliat nu modifică în nici un fel prețul final al produsului plătit de vizitator în magazinul respectiv.
        • pentru a personaliza experiența de utilizare (putem folosi informațiile pentru a înțelege modul în care utilizatorii noștri ca și grup utilizează serviciile și resursele oferite pe site-ul nostru.)
        • pentru a îmbunătăți site-ul nostru (ne străduim continuu să îmbunătățim articolele noastre în baza informațiilor și feedback-ului primit de la dvs.)
        • pentru a trimite email-uri periodice (adresele de email furnizate de utilizatori vor fi folosite numai pentru a răspunde întrebărilor, și/sau la alte cereri sau întrebări. Dacă utilizatorul decide să opteze pentru lista noastră email, el va primi e-mailuri care pot include știri, actualizări, informații legate de produse sau servicii, etc. Pentru cazul în care, în orice moment, utilizatorul va dori să se dezaboneze de la primirea de email-uri în viitor, includem instrucțiuni detaliate de dezabonare în partea de jos a fiecărui e-mail, sau utilizatorul ne poate contacta prin intermediul site-ului nostru.)

5. Cine are acces la informațiile colectate de la dumneavoastră

În anumite cazuri datele dumneavoastră personale sunt furnizate, cu consimțământul vostru, partenerilor noștri (unor terțe părți) cu care colaborăm pentru a putea realiza scopurile prezentate în paragraful de mai sus. Acești parteneri respectă și ei la rândul lor cerințele legale referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Astfel, împărtășim datele dumneavoastră cu următoarele entități:

    • Google Analytics, Profitshare, Google, 2Performant, Google Adsense, Youtube, Yahoo, WordPress, Facebook, Amazon, Google+, Twitter
    • De asemenea putem dezvălui datele dumneavoastră personale și autorităților publice atunci când suntem obligați de lege să facem acest lucru.Putem, de asemenea, să împărtășim informațiile despre tine, în forma în care le-am cules în diverse formulare, conform prevederilor prezenței Politici de confidențialitate și în următoarele situații, cu:
    • Furnizorii de servicii: -pentru a îndeplini anumite funcții legate de activitatea noastră: de exemplu, furnizorii noștri de servicii pot oferi servicii cum ar fi cercetarea, analiza, găzduirea de site-uri web, întreținerea bazelor de date, administrarea concursurilor, furnizarea de servicii și platforme tehnologice. În mod obișnuit, atunci când furnizăm acestor companii informații cu caracter personal, avem o deosebită grijă să partajăm doar acele informații de care aceste companii au nevoie pentru a-și îndeplini funcțiile, menționând expres că aceste informații pot fi utilizate numai atunci când este necesară efectuarea de servicii în numele nostru sau pentru a ne conforma cerințelor legale.
    • Rețelele sociale: puteți interacționa cu anumite facilități ale serviciilor site-ului care determină publicarea informațiilor în rețelele sociale. Sau vă puteți conecta pentru a avea acces la anumite facilități ale serviciilor site-ului (sau ale unei rețele sociale) ce necesită furnizarea anumitor date personale. Astfel, anumite date personale colectate de www.seniorblog.ro pot fi puse în comun cu datele dvs. personale de pe rețelele de socializare și pentru care vă dați dreptul de partajare. Menționăm că o rețea socială a cărei utilizare este obligatorie pentru conectare, poate colecta informații despre dvs., chiar dacă nu utilizați permanent acea modalitate de autentificare.
    • Dispozitive mobile, electronice sau alte aplicații pentru dispozitive: este posibil să împărtășim informații (inclusiv informații cu privire la identitatea dvs. personală și modul în care folosiți aplicații mobile sau aplicații pentru dispozitive electronice) cu operatorii de telefonie mobilă, furnizorii de tehnologie, furnizorii de servicii de analiză sau operatorii de platforme, sisteme de operare sau alte dispozitive mobile, electronice sau alte aplicații dezvoltate pentru dispozitive specifice.
    • Concursuri: Putem divulga public numele și orașul câștigătorilor de concurs și tombole, dacă acest lucru este permis de regulamentul respectivelor aplicații.
    • Motive juridice: Putem folosi sau dezvălui informații pentru a coopera sau a sprijini organismele de aplicare a legii, guvernamentale sau de reglementare, organizațiile de protecție a conținutului sau procesele judiciare în legătură cu sau pentru a preveni frauda suspectată sau posibilă. De asemenea, putem folosi sau dezvălui informații pe care le considerăm adecvate în măsura în care înregistrările au fost citate sau în legătură cu litigiile în curs sau potențiale, sau pentru a impune sau a proteja drepturile sau siguranță utilizatorilor de servicii online.
    • Rețele terțe de publicitate și cu companii de studiul pieței, pentru a vă prezenta reclame prin intermediul serviciilor online sau pentru a ne ajuta să evaluăm  utilizarea serviciilor online, vizualizarea reclamelor și a altui tip de conținut. Aceste companii terțe pot vizualiza, edita sau seta propriile tehnologii / cookie-uri de urmărire, ceea ce le va permite să colecteze informații despre modul în care interacționați cu conținutul și publicitatea în timp ce utilizați serviciile site-ului. Utilizarea acestor tehnologii de către terțe companii este supusă propriilor politici de confidențialitate și nu este acoperită de această politică de confidențialitate.

6. Cum asigurăm securitatea datelor dvs.

Confidențialitatea și protecția informațiilor colectate de la dvs. sunt de o importanță vitală pentru noi.
Datele vor fi procesate în mod sigur, aplicând măsuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale împotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat.
Pentru o securitate sporită asigurăm securitatea site-ului nostru prin serviciile oferite de WordPress. Website-ul www.seniorblog.ro protejează de asemenea și informațiile offline.
Deși facem tot posibilul în acest sens, nu putem garanta securitatea informațiilor. În cazul în care observăm încălcări ale datelor promitem că vom anunța autoritățile competente în acest sens.

7. Pe ce perioadă sunt stocate datele dumneavoastră

Ca principiu, deținătorul blogului va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, deținătorul blogului va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de deținătorul blogului pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

Datele colectate prin intermediul cookie-urilor plasate pe site de către partenerii noștri de încredere sunt stocate pe perioade limitate de timp necesare îndeplinirii scopurilor acestora, pentru cel mult 50 luni de la data la care au fost colectate ultima oară (cum ar fi ultima vizită pe website).

Cele mai întâlnite cazuri sunt următoarele: Cookie-urile de afiliere expiră singure după o perioadă prestabilită de către magazinul promovat prin rețeaua de afiliere. Această perioadă numită și perioadă de recurentă poate fi de până la 90 de zile în funcție de fiecare advertiser în parte. Cookie-urile de la Google Analytics rețin, în acest moment, datele colectate pentru analiza traficului pe site pentru o perioadă de 26 de luni, însă pot fi modificate astfel încât să le rețină pentru o perioadă de maxim 50 luni de la ultima vizită pe site.

8. Care sunt drepturile Dvs.

Conform prevederilor Regulamentului General pentru Protecția Datelor Personale, capitolul III Drepturile persoanei vizate, art. 12-22, persoanele vizate beneficiază de următoarele drepturi:

a.) Dreptul la informație și de acces al utilizatorului

Prin prezenta politică de confidențialitate, utilizatorii site-ului www.seniorblog.ro sunt informați cu privire la identitatea și datele de contact ale operatorului, datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor, scopurile prelucrării datelor personale și temeiul juridic al prelucrării, categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal, transferul către țări terțe sau organizații internaționale, perioada de stocare a datelor, precum și drepturile pe care le au.

b.) Dreptul de rectificare

Fiecare persoană vizată are dreptul de a obține rectificarea datelor cu caracter personal atunci când acestea sunt incorecte sau au suferit anumite modificări sau necesită a fi completate.

c.) Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”)

Utilizatorul poate cere ștergerea datelor cu caracter personal care îl privesc, în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:

    • datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • utilizatorul își retrage consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • utilizatorul se opune prelucrării;
    • datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care revine operatorului;

Utilizatorul își poate exercita acest drept direct din contul de utilizator, prin apăsarea butonului “șterge cont”. Din momentul acela contul va deveni inactiv pentru o perioadă de maxim 180 de zile, în vederea ștergerii definitive a acestuia.

d.) Dreptul pentru restricționarea și opunerea procesării

Utilizatorul are dreptul de a obține restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:

    • utilizatorul contestă exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite să verificăm exactitatea datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar utilizatorul se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar utilizatorul ni le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
    • utilizatorul s-a opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

În exercitarea dreptului său la portabilitatea datelor, utilizatorul are dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.

e.) Dreptul la opoziție

Fiecare persoană vizată are dreptul de a se opune oricând, din motive care au legătură cu situația sa particulară, la prelucrarea datelor personale care îl/o vizează, fapt care se bazează pe punctele (e) și (f) din Articolul 6(1) din Regulament. Aceasta se aplică și creării de profiluri.

f.) Dreptul de a lua decizii individuale, inclusiv crearea de profiluri

Fiecare persoană vizată are dreptul să nu facă obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice cu privire la aceasta sau în mod similar o afectează în mod semnificativ, atât timp cât decizia nu se bazează pe acordul explicit al persoanei vizate.

Utilizatorii au dreptul de a cere și de a obține retragerea/ anularea/ reevaluarea oricărei decizii care produce efecte juridice în privința sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalității sale, precum competența profesională, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte.

g.) Dreptul de a retrage consimțământul

Fiecare persoană vizată are dreptul să-și retragă consimțământul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal în orice moment prin transmiterea unui e-mail pe adresa [email protected] cu subiectul „Retragere consimțământ“.

h.) Dreptul de a formula o plângere autorității de supraveghere

În cazul în care persoană vizată apreciază că drepturile sale legitime în legătură cu operațiunile de prelucrare a datelor personale au fost încălcate, aceasta se poate adresa cu o plângere în acest sens Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România.

Există totuși și cazuri în care în urma solicitării dvs. să nu vă putem identifica cu exactitate prin natura datelor personale procesate. Datele colectate de exemplu prin cookie-uri de către browser sunt destul de greu de asociat cu persoana dumneavoastră, iar pentru a vă putea identifica este posibil să avem nevoie de date suplimentare pentru a da curs solicitării dumneavoastră.

9. Cookies

Site-ul folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații vă rog să citiți și Politica de utilizare a cookie-urilor și Termenele și condițiile Site-ului. Ultimul update: 24 mai 2018.

10. Respectarea Decretului referitor la protejarea intimității copiilor online

Protejarea vieții private a celor foarte tineri este deosebit de importantă. Din acest motiv, niciodată nu vom colecta sau păstra informații pe site-ul nostru despre cei care știm că sunt sub vârsta de 18 ani, și nicio parte a site-ului nostru nu este structurată pentru a atrage pe oricine sub 18 ani.

În același timp recomandăm părinților să își asume un rol activ în supravegherea activității online a copiilor. În situația în care considerați că am colectat date personale ale unui minor, vă rugăm să ne contactați la adresa: [email protected].

11. Transferul datelor în afara UE

Toate datele dvs. personale sunt stocate în România.

Nu transferăm datele dvs. către state din afară UE sau către organizații internaționale.

Dacă vă aflați în afara României, vă rugăm să fiți conștienți de faptul că informațiile colectate, inclusiv informațiile cu caracter personal, pot fi transferate, procesate, stocate și utilizate în România. În conformitate cu legislația din România, datele tale personale pot fi supuse solicitărilor de acces din partea Guvernului, Instanțelor sau organelor de drept din România.

12. Detalii de contact pentru solicitări și sesizări

Pentru orice solicitare sau sesizare cu privire la respectarea drepturilor dvs. privind protecția datelor personale, vă rugăm să vă adresați responsabilului nostru cu protecția datelor personale, pe e-mail: [email protected].

Echipa noastră va depune toate eforturile necesare pentru soluționarea într-un timp cât mai scurt a solicitărilor dvs.

Conform legislației în domeniul protecției datelor personale, termenul de răspuns este de 30 de zile. În cazul în care, în funcție de complexitatea cererii nu putem implementa măsurile solicitate într-un termen mai mic de 30 de zile, această perioadă poate fi prelungită, conform legislației aplicabile, cu maxim 60 de zile. În această situație, veți primi o informare în termen de 30 de zile de la primirea cererii, cu privire la motivele întârzierii.

13. Actualizarea politicii privind confidențialitatea datelor

De fiecare dată când modificăm politica de confidențialitate veți fi informat și puteți alege în orice moment dacă doriți să utilizați în continuare serviciile noastre.